Prijateljski mladinski dvoboj med Slovenijo in Italijo

Šahovsko društvo Caissa je 16. junija s podporo Šahovske zveze Slovenije in v sodelovanju z Accademia di Scacchi organizirala prijateljski meddržavni šahovski dvoboj. Barve Slovenije so zastopali mladinci, ki so se uvrstili v ekipo na kvalifikacijskem turnirju v mesecu maju. 16 mladink in mladincev (Alina Lukač, Vita Širaj, Ana Marija Petauer, Zala Petauer, Ivana Hreščak, Laura Unuk, Eva Petauer, Patrik Malkoč, Jan Šubelj, Jaka Brilej, Nejc Amon, Maj Markošek, Julian Novakovič, Jakob Jarc) ter 4 predstavniki Caisse (Aleks Jeršič, Lan Sraka, Mark Varlamov in Nika Varlamova) smo se skupaj s starši v dopoldanskih urah z avtobusom odpravili v Trst (trgovski center Torre di Europa), kjer je potekal prvi del dvoboja. Naša ekipa je premagala italijansko z izjemnim rezultatom 20 : 0. Sledilo je kosilo v McDonaldsu in sprehod po centru mesta. Večina si je zaradi visokih temperatur privoščila slasten sladoled, ostali smo se okrepčali s pravim italijanskim kapučinom.

L1030797

Popoldne smo odigrali še mednarodni šahovski turnir, na katerem je slavil Jakob Jarc, druga je bila Laura Unuk, tretja pa Ivana Hreščak. Večerni povratek v Ljubljano je bil nadvse živahen, saj smo na avtobusu prepevali in uživali v več kot zasluženi zmagi. Povratni dvoboj bo izveden v mesecu septembru, tokrat v Ljubljani, v prostorih ŠD Caissa.

Fotogalerija – KLIK (avtor fotografij: Stane Jeršič)

DRUŽABNA ANALIZA ŠAHOVSKIH PARTIJ

DRUŽABNA ANALIZA ŠAHOVSKIH PARTIJ – nedelja, 17.2. ob 17.uri

analiza 2

Komentiranje in analiza partij v družbi prijateljev sta lahko zelo zanimiva in poučna. Zato vas vabimo v nedeljo, 17.2.2013 ob 17. uri, na druženje v šahovski center Caissa. Izberite svojo najboljšo in najslabšo šahovsko partijo in jo predstavite šahovskim kolegom.

Dogodek je brezplačen. Pridite, imeli se bomo lepo.:)

PUSTNI TURNIR – VEČERNI CIKLUS 4/2013

MAKSE
Datum tekmovanja: 12.2.2013
Naslov: Dunajska 111A (poleg Mercatorjve poslovne stavbe za Bežigradom), 1000 Ljubljana
Organizator: Šahovsko društvo Caissa
Pričetek tekmovanja: ob 18:00 uri
Rok za prijave: četrt ure pred turnirjem
Sistem: švicar, 7 kol, 5 min + 3s
Pravica do nastopa: Vsi.
Prijavnina: 5 €; ŠAHISTI NAŠEMLJENI V MAŠKARE 2€
Nagrade: 1. mesto = 15€; 2. in 3. mesto praktična nagrada ; najboljši študent; najboljši amater = praktična nagrada Bogate nagrade v skupnem seštevku bodo podeljene na zaključnem turnirju.Posebna nagrada za najboljšo pustno masko!

Kontakt: Ana Srebrnič

Telefon: 031 376897

E-mail: info@caissa.si
Internet: www.caissa.si